ChikoSolar montagemateriaal voor zonnepanelen

Atonex is de exclusieve dealer van ChikoSolar montagemateriaal voor zonnepanelen. ChikoSolar is een PV bedrijf wat zelf montagemateriaal voor zonnepanelen ontwerpt en fabriceert. ChikoSolar speelt in op de vraag naar montageproducten voor de woon-, bedrijfs-en industriƫle markt. Door gebruik te maken van zelf ontwikkelde profielen en montage oplossingen kan de montagetijd verkort worden.
Met ChikoSolar halen wij een product in huis waarvan de prijs kwaliteitverhouding ongekend is voor de Nederlandse markt. ChikoSolar montagemateriaal voor zonnepanelen onderscheidt zich op het gebied van duurzaamheid en montagegemak.

In samenwerking met ChikoSolar kan Atonex B.V. voor u op projectbasis het gehele montagesysteem ontwikkelen en ontwerpen.
Voor elke zonnepanelen installatie kan een montagesysteem op maat gemaakt worden.

chikosolar montagemateriaal voor zonnepanelen

Chikosolar montagemateriaal voor zonnepanelen bestaat uit:
Zonnepanelen op een platdak
chikosolar

Systeem 1

Systeem 1 is speciaal ontwikkeld om een bevestiging mogelijk te maken door middel van ballast maar het kan ook worden geschroefd. Het systeem wordt geleverd in 15, 20 en 30 graden. Door het slimme ontwerp kan het systeem worden toegepast met een minimum aan ballast. (23kg per m2 voor de 30 graden console). Door de console te koppelen door middel van de apart verkrijgbare montagerail kan zelfs nog minder ballast gebruikt worden.

Systeem 2 is ontwikkeld voor platte daken van bijvoorbeeld bedrijven of appartementen complexen. Tevens kan met dit systeem een oost-west opstelling gerealiseerd worden. Het systeem is leverbaar in 15, 20 en 30 graden.

Systeem 3 wordt voornamelijk toegepast op kleinere daken zoals op een dakkapel, garage en huizen. Het systeem is eenvoudig te plaatsen. Door de open opstelling is er meer ballast nodig om de zonnepanelen te plaatsen dan bij systeem 1. Het systeem is leverbaar in 15, 20 en 30 graden.

chikosolar montagemateriaal

Systeem 2

Zonnepanelen op schuindak

Het schuindak systeem is opgebouwd uit dakhaken (grote variatie), montagerails en de benodigde montagematerialen om de panelen op de rail te bevestigen. chikosolar schuindak zonnepanelen montage Voor schuindak met bitumen kan het ChikoSolar systeem ook gebruikt worden. In plaats van dakhaken worden er montagebeugels of stokschroeven geleverd. De montagebeugels of stokschroeven worden voorzien van tixophalte bitumenkit, zodat er een waterdichte aansluiting op de dakbedekking wordt gecreƫerd. Voor daken bedekt met leipannen zijn er speciale lei dakhaken.
chikosolar montage materiaal zonnepanelen

Zonnepanelen in een veld

Het ChikoSolar vrije veld zonnepanelen montagesysteem is een flexibel systeem. Voor elke veldopstelling kan er een systeem ontwikkeld worden op maat. Zo kan de hellingshoek, hoogte, lengte en breedte (binnen een bepaalde bandbreedte) van het systeem geheel naar eigen wens worden ingevuld. Er zijn meerdere systemen beschikbaar: een systeem van aluminium en een aantal systemen van gegalvaniseerd staal. Voor alle mogelijke configuraties kunnen maatwerksystemen aangeboden worden. Geef ons uw informatie en wij ontwikkelen voor u een systeem op maat.
chikosolar zonnepanelen veld grondsysteem

Zonnepanelen met grondanker

Het Chiko grondanker is een uniek product voor verankeringen in de grond. Het principe van het Chiko grondanker constructie is dat 3 buizen schuin op een centrale buis gelast zijn. In de schuine buizen worden 3 pijpen ongeveer 80 cm de grond in geslagen en uw fundament is klaar. Daarna monteert u de fundatieplaat in de centrale buis en schroeft hem met zelf borende schroeven vast. Een gemonteerd Chiko grondanker met buizen van 80 cm heeft een spreiding in de aarde van 60 cm en heeft dus een goede balans en solide draagvermogen.
chikosolar grondanker

Voordelen:

  • Geen zware machine nodig voor graaf of schroef werk
  • Met behulp van een SDS-max hamer kan het systeem verankerd worden
  • Geen beton storten
  • Snelle montage
  • Direct belastbaar
  • Minimaal gewicht
  • Goedkope en duurzame oplossing

chikosolar zonnepanelen montage producten